Laden Concerten
Laden Concerten

« Alle Concerten

Gesualdo

12 juni - 20:30 - 22:00

 

Laurenskerk Rotterdam

Elena Peeters met Domestica Rotterdam © Hélène van Domburg Fotografie (20)
Sinds wij in de Laurenskerk spelen voeren wij instrumentale bewerkingen van Jan Willem Nelleke uit van de prachtige (oorspronkelijk vocale) muziek van Carlo Gesualdo da Venosa (1566 – 1613). Met het loslaten van harmonische regels was Gesualdo zijn tijd ver vooruit. In zijn eigen tijd vond dit weinig navolging, maar vandaag de dag is er meer aandacht voor zijn muziek. Het klinkt namelijk heel modern.

 

De schoonheid van Gesualdo’s muziek staat echter in groot contrast met zijn levensverhaal als gluiperige moordenaar. De muziek voerden wij al uit, maar over Gesualdo’s enerverende leven hebben wij nooit eerder verteld. Tot nu. Elena Peeters zal bij dit concert het verhaal vertellen. Voor de muzikale uitvoering worden de oude arrangementen afgestoft en breiden wij de collectie uit met nieuwe bewerkingen. Qianling Xue, student aan Codarts, zal daaraan een nieuwe compositie toevoegen, geïnspireerd op Gesualdo’s werk.

Programma
Carlo Gesualdo da Venosa (1566 – 1613) – verschillende madrigalen, met bewerkingen voor strijkensemble door Jan Willem Nelleke
Qianling Xue – Première van een nieuwe compositie

Uitvoering
Domestica Rotterdam
Elena Peeters – tekst en vertelling

Gegevens

Datum:
12 juni
Tijd:
20:30 - 22:00
Concert Categorie:
Concert Tags:
, ,
Bestel Kaarten Online »

Locatie

Laurenskerk Rotterdam
Grotekerkplein 27
Rotterdam, 3011 GC Nederland
+ Google Maps