Laden Concerten
Laden Concerten

« Alle Concerten

  • Dit concert is voorbij.

online uitzending Schapen en krullen

1 december 2021 - 2 januari 2022

 

Vanaf woensdag 1 december 2021 tot en met maandag 3 januari 2022 is ‘Schapen en krullen’, onze bewerking van Mozarts Il rè pastore, online te bekijken.

Reserveer via onderstaande knop een ticket en u ontvangt op 1 december de link naar de uitzending per e-mail.

Donatie

Voor het bekijken van onze online concerten vragen wij om een donatie. Hiermee kunnen wij de middelen die nodig zijn voor het online aanbod betalen.

Doneer via deze iDeal betalingslink (het bedrag kunt u zelf aanpassen) of maak het gekozen bedrag over naar: NL74 INGB 0006 6606 48 t.n.v. Stichting Domestica Rotterdam o.v.v. donatie online concert.

Veel online kijkplezier!

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791)
Il re pastore, selectie
arrangement Jan Willem Nelleke

credits

Schapen en krullen is het eerste deel van een klein opera-tweeluik van Domestica Rotterdam in samenwerking met zangers van de masteropleiding van Codarts, in regie en met nieuwe teksten van Marleen Prins. De solisten hebben naast hun aria’s uit Mozarts Il re pastore, in een speciale nieuwe bewerking van Jan Willem Nelleke, ook elk een korte monoloog.

Verhaal

…en ze leefden nog lang en gelukkig.

In de vroege opera Il re pastore van Mozart blijkt de eenvoudige herder Aminta de eigenlijke koning van Sidon te zijn. Hij wordt door Alexander de Grote op de troon gezet nadat deze de kwaadaardige tiran Strato heeft overwonnen. Diens gevluchte dochter Tamiri is verliefd op Agenore, één van Alexanders manschappen. Aminta is verliefd op Elisa, een prinses uit de buurt. Na enige kleine misverstanden worden de twee jonge stellen met elkaar verbonden.

Maar hoe is het nu met…?

Tien jaar later logeert Alexander de Grote nog steeds op het paleis bij Aminta en Elisa. Ook Tamiri woont hier noodgedwongen nog, omdat het aan hen beloofde koninkrijk nog niet gerealiseerd is. Agenore is ondertussen altijd van huis, omdat hij de honneurs waarneemt in het grote rijk van Alexander. Niemand is gelukkig, alleen Alexander is in de veronderstelling dat zijn aanwezigheid hier op het paleis na al die tijd nog bijzonder wordt gewaardeerd.

Wie grijpt er in?

 

Gegevens

Begin:
1 december 2021
Einde:
2 januari 2022
Concert Categorieën:
,
Concert Tags:
Bestel Kaarten Online »