Laden Concerten
Laden Concerten

« Alle Concerten

  • Dit concert is voorbij.

Verborgen talent

26 juni 2021 - 17:00 - 18:15

 

Laurenskerk Rotterdam

 

Zaterdag 26 juni om 17.00 uur sluiten wij het seizoen af in de Laurenskerk met vijf van de mooiste concerten uit Vivaldi’s veelgeprezen L’estro armonico. Met speciaal gastoptreden van de jonge violisten Pouya Azimi en Zohra Jongerius. Kaarten zijn nu verkrijgbaar.

Antonio Vivaldi, de rode priester, componeerde de meeste van zijn concerten, cantates en gewijde muziek voor een meisjesweeshuis in Venetië. De musicerende wezen stegen snel in aanzien, ook in het buitenland. Maar schreef hij alleen muziek voor de meisjes? Of was er sprake van verborgen verboden liefde?

Vivaldi componeerde de hier uitgevoerde concerten uit L’estro armonico voor zijn leerlingen van de meisjesschool. De twee jonge talenten van het Prinses Christina Concours, Pouya Azimi en Zohra Jongerius, en vier violisten uit ons ensemble nemen de solopartijen voor hun rekening. Vivaldi’s muziek wordt afgewisseld met muziek van Luciano Berio en van twee leden uit de familie Bach.

Elena Peeters vertelt bij de muziek het verhaal van Vivaldi, de jonge talenten en de relatie tussen leerling en meester.

Muzikale uitvoering: Domestica Rotterdam
Verteller: Elena Peeters
Solisten: Pouya Azimi en Zohra Jongerius (viool)
Muziek van: Vivaldi, Bach en Berio
Bekijk hier het volledige programma.

 

Praktische informatie en maatregelen

Volgens de nieuwe richtlijnen is publiek toegestaan bij dit concert. Wel gelden nog de algemene coronamaatregelen en is het verplicht 1.5 meter afstand te houden. Lees hier welke maatregelen getroffen zijn om het concertbezoek zo veilig mogelijk te maken. Testen voor toegang is niet nodig.

Gegevens

Datum:
26 juni 2021
Tijd:
17:00 - 18:15
Concert Categorieën:
, ,
Concert Tags:
, , ,
Bestel Kaarten Online »

Locatie

Laurenskerk Rotterdam
Grotekerkplein 27
Rotterdam, 3011 GC Nederland
+ Google Maps