Laden Concerten
  • Dit concert is voorbij.

Verborgen verleden UITGESTELD

20 januari - 20:30 - 21:45

Laurenskerk Rotterdam

Elena Peeters met Domestica Rotterdam © Hélène van Domburg Fotografie
Vanwege de aanscherping van de coronamaatregelen wordt dit concert uitgesteld. Half januari bekijken wij de situatie en de mogelijkheden om dit concert alsnog op een ander moment plaats te laten vinden. Kaartkopers worden persoonlijk per e-mail geïnformeerd.

In de Laurenskerk hangt een grafmonument voor Witte de With. Inmiddels een omstreden figuur. Zijn heldenstatus uit het verleden is niet meer passend in ons heden. Wie was Witte de With eigenlijk, wat representeert hij en waarom hangt hij nu eigenlijk hier in de Laurenskerk? Witte de With is het vertrekpunt voor een verhaal met echte getuigenissen vanaf een 19e-eeuws Nederlands slavenschip en hedendaagse slavernij in een Afrikaans bordeel. Muzikaal reizen we af naar de tijd van Witte de With, naar Nederlandse componisten, componisten van andere zeevarende landen en wederom naar Amerika – het land waar op deze datum 12 jaar geleden, op 20 januari 2009, Obama geïnaugureerd werd als eerste Afro-Amerikaanse president.

 

Verteller: Elena Peeters

 

Speciale maatregelen

Om dit concert mogelijk te maken hebben wij deze speciale maatregelen getroffen. Met de aankoop van een entreebewijs gaat u akkoord met het opvolgen van deze maatregelen. Zie ook de veelgestelde vragen pagina voor meer informatie.

Concertinformatie

Datum:
20 januari
Tijd:
20:30 - 21:45
Concert Categorie:
Concert Tags:
, ,
Bestel Kaarten Online »

Locatie

Laurenskerk Rotterdam
Grotekerkplein 27
Rotterdam, 3011 GC Nederland
+ Google Maps