Rotterdams ensemble gespecialiseerd in theatrale muziekprojecten

Domestica viert feest! In seizoen 2022-2023 is het 25 jaar geleden dat ons ensemble haar eerste concert gaf. Om dit te vieren staat een prachtige serie jubileumconcerten klaar, waarin we terugblikken op hoogtepunten en vooruitkijken naar de toekomst. Uiteraard op ‘Domestica-wijze’, met klassieke muziek in een eigentijds jasje in dialoog met andere kunstvormen.

 

Het verdronken land van Doggerland

Op 23 en 24 september 2022 vond in de Glasfabriek Schiedam en op 25 september op het Eiland van Brienenoord een unieke voorstelling plaats: Het verdronken land van Doggerland. Een voorstelling over zeespiegelstijging en de vindingrijkheid van de mens. Met bestaande composities, de nieuwe compositie Arid van Jan Willem Nelleke, zandkunst van Rosa van der Vijver en een soundscape van William Bakker. Ter ere van ons jubileum werd de muziek uitgevoerd in een extra grote bezetting. Geniet na met onderstaande video's!


Verborgen broederschap

Op donderdag 3 november 20.00 uur in de Grote Kerk van Epe en op zondag 6 november 11.30 uur in het Heerenhuys  te Rotterdam spelen Laurens van Vliet (viool), Galahad Samson (altviool) en Eelco Beinema (cello) drie trio’s van Wolfgang Amadeus Mozart. Wim Steinmann vertelt daarbij een verhaal over Mozart als vrijmetselaar en hoe dat in zijn muziek tot uiting kwam.

Kaarten 3 november Epe >

Kaarten 6 november Heerenhuys Rotterdam >

 

Concerten in de Laurenskerk

Kerst met de Laurenscantorij
7 december 20.30u

Franz Schuberts leven heeft wel wat weg van een roman in Charles Dickens’ stijl. Geboren als een van de vele kinderen van een Weense schoolmeester had hij weinig zicht op een welvarend bestaan. Hij worstelde met ziekte en armoede. Desondanks componeerde hij onophoudelijk. In zijn korte leven heeft Schubert bijna duizend werken gecomponeerd, waaronder de Mis in G. Het is de grootse, lyrische en bij vlagen ook intieme hoofdmoot van dit kerstconcert in samenwerking met de Laurenscantorij van Laurens Vocaal.
De jonge viooltalenten Diana Fakour en Marcel Sutedja schitteren in Vivaldi’s Dubbelconcert in a en Elena Peeters vertelt een nieuw verhaal, speciaal geschreven voor de feestdagen.

Fledermaus Feest
18 januari 20.30u

Om het nieuwe jaar en ons 25-jarig jubileum te vieren, maken wij samen met solisten van Codarts een speciale feestopera geïnspireerd op en met elementen uit Die Fledermaus van Strauss. Marleen Prins verzorgt voor een nieuwe Nederlandstalige vertelling, vertolkt door de flamboyante en muzikale acteur Benjamin Murck.

Het topstuk
21 maart 20.30u

We sluiten af met ‘het topstuk’, een hoogtepunt in 25 jaar Domestica. De Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach is een meesterwerk dat staat als een monument, met een unieke status binnen zijn oeuvre. Jan Willem Nelleke heeft in 2017 een eigenzinnig arrangement voor ons gemaakt, met een individuele rol voor alle negen strijkers en toetsenist, met als resultaat een kleurrijk en afwisselend geheel.

Van de vertellers die in de loop der jaren het meest zijn bijgebleven bij ons publiek zal Kaat Haest zeker hoge ogen gooien. We zijn dan ook blij haar weer te hebben kunnen strikken voor een verhaal waarin Bach zelf centraal staat, op zijn verjaardag, 21 maart. Als kers op de taart creëert een choreograaf voor studenten van Codarts een bijpassende dans op een aantal variaties.