Rotterdams ensemble gespecialiseerd in theatrale muziekprojecten

Domestica stopt

Na lang wikken en wegen hebben wij een knoop doorgehakt: Domestica Rotterdam gaat stoppen. Financiële onzekerheid, het verliezen van een vaste speelplek, weinig gelegenheid om concerten te herhalen, nieuwe ambities en levensfases: er zijn meerdere redenen waarom we besloten hebben om het ensemble niet voort te zetten. Een droevig bericht, maar wij vinden het belangrijk om samen positief terug te kijken op een hele mooie periode en deze tijd op een goede manier af te ronden.

 

Thuis in het ongebruikelijke

Domestica werd in 1997 opgericht op initiatief van Wim Steinmann en een aantal andere musici uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Nu, 27 jaar later, kijken we terug op een prachtige periode waarin we bijdroegen aan het Rotterdamse en Nederlandse muziekleven. We speelden concerten met muziek uit het interbellum, theaterstukken, opera’s, salons, educatieve programma’s en vele concerten in de Laurenskerk Rotterdam. De rode draad was dat niets te gek leek: klassiek muziek werd in een andere context geplaatst en er werd samengewerkt met verschillende locaties en kunstvormen. Daarbij was er altijd veel aandacht voor jong talent.

 

Slotconcert 19 oktober

Het concert op woensdag 12 juni is hiermee het laatste ‘reguliere’ concert. Op zaterdag 19 oktober om 20.00 uur in de Laurenskerk Rotterdam willen we nog een mooie afsluiting maken, samen met een aantal van onze partners van de laatste jaren. We hopen dat iedereen die ons een warm hart toedraagt daar bij kan zijn en we houden u op de hoogte van verdere details via de website en de nieuwsbrief.

 

Rest ons om iedereen die ons jarenlang heeft gevolgd en op allerlei wijzen ondersteund hier alvast te bedanken. Mocht u vragen hebben of willen reageren, stuur ons vooral een bericht of spreek ons aan na afloop van het concert.

 

Wim Steinmann – artistiek leider

Eelco Beinema – programmeur en cellist

Fien Duijnmayer – zakelijk leider