Rotterdams ensemble gespecialiseerd in theatrale muziekprojecten

Het eerste Domestica-concert van seizoen 2023-2024 staat gepland op zaterdag 11 november om 14.30 uur in de Breepleinkerk in Rotterdam. In dit 'niet-te-missen' historisch concertprogramma klinkt muziek van Messiaen samen met een indrukwekkend verhaal.

In 2006 wordt in de Breepleinkerk een bijzondere ontdekking gedaan: schuin boven het imposante orgel blijken onderduikruimten te zijn waar in de Tweede Wereldoorlog zeven joodse mensen verborgen zaten. Op deze historische plek brengen wij het concert 'Geluiden uit het concentratiekamp', met de uitvoering van Messiaens 'Kwartet voor het einde der tijden' en een verhaal gebaseerd op de brieven van Etty Hillesum vanuit Amsterdam en kamp Westerbork. Na afloop van het optreden volgt een lezing over de orgelzolders en is er gelegenheid om de onderduikplek te bekijken.*

Meer informatie en kaarten >

*Let op: de Orgelzolders zijn alleen via een smalle trap te bereiken, waardoor de rondleiding niet geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn. Het is wel mogelijk om na het concert alleen de lezing op de begane grond bij te wonen. Vanwege de kleine ruimte, is de capaciteit van de lezing met rondleiding naar de orgelzolder zeer beperkt. Wees er dus snel bij!