Rotterdams ensemble gespecialiseerd in theatrale muziekprojecten

De concerten voor seizoen 2023-2024 zijn bekend! Op het programma staan weer prachtige muzikale verhalen met muziek van barok tot nu, jonge talenten en spraakmakende verhalen.

Ga naar de agenda voor meer informatie over de concerten.

Kaarten zijn verkrijgbaar via onze webshop.

Geluiden uit het concentratiekamp

Zaterdag 11 november 2023
14.30 uur Breepleinkerk Rotterdam

Op zaterdag 11 november brengen wij een historisch programma in de Breepleinkerk Rotterdam. Schuin boven het imposante orgel van deze kerk bleken onderduikruimten te zijn waar in de Tweede Wereldoorlog zeven joodse mensen verborgen zaten. Wij voeren hier Messiaens 'Kwartet voor het einde der tijden' uit en daarbij vertelt Kaat Haest een verhaal gebaseerd op de brieven van Etty Hillesum. Na afloop van het concert zal er een lezing en rondleiding zijn naar de orgelzolders.
Voor de lezing met rondleiding moeten aparte tickets gekocht worden. De rondleiding is niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, omdat er meerdere smalle trappen beklommen moeten worden.

Caravaggio

Woensdag 10 april 2024
20.30 uur Laurenskerk Rotterdam

Net als de barokschilder Caravaggio reizen we in dit verhalende concert tussen Rome en Napels, beide belangrijke steden voor de barokmuziek. Nadat Caravaggio een moord pleegde in 1606, sloeg hij op de vlucht. Zijn reis langs de verschillende Italiaanse gebieden wordt verteld door woordkunstenaar Kaat Haest. Kunstenaars van Galerie Atelier Herenplaats formuleren bij dit concert een beeldend hedendaags antwoord op de kunst van Caravaggio. In dit concert treden ook vier jonge talentvolle solisten met ons op.

Gesualdo

Woensdag 12 juni 2024
20.30 uur Laurenskerk Rotterdam

Sinds wij in de Laurenskerk spelen voeren wij instrumentale bewerkingen uit van Carlo Gesualdo da Venosa (1566 – 1613). Met het loslaten van harmonische regels was Gesualdo zijn tijd ver vooruit. In zijn eigen tijd vond dit weinig navolging, maar vandaag de dag is er meer aandacht voor zijn muziek. De schoonheid van Gesualdo’s muziek staat echter in groot contrast met zijn levensverhaal als gluiperige moordenaar. De muziek voerden wij al uit, maar over Gesualdo’s enerverende leven hebben wij nooit eerder verteld. Tot nu. Elena Peeters zal bij dit concert het verhaal van deze eigenaardige componist vertellen.