Rotterdams ensemble gespecialiseerd in theatrale muziekprojecten

In seizoen 2022-2023 bestaat Domestica Rotterdam 25 jaar! Om dit te vieren pakken wij uit met extra mooie concerten, waarin we terugblikken én vooruitkijken. In dit blog blikt cellist en programmeur Eelco Beinema terug op de begintijd en vertelt over het aankomende concert in de Glasfabriek Het verdronken Land van Doggerland.

"Misschien zou het Gergiev Festival de ideale gelegenheid geweest zijn om ons 25-jarig jubileum te beginnen, de plek waar Domestica Rotterdam in 1997 begon, maar daar heeft Poetin roet in het eten gegooid. Maar we hebben met de Glasfabriek in Schiedam een prachtige locatie gevonden om ons feestelijke seizoen van start te laten gaan. Een hippe locatie, industrieel erfgoed, aan het water. En water is waar het programma over gaat.

Met een voor Domestica uitzonderlijk groot aantal musici hebben we een programma samengesteld waarin uiteenlopend repertoire samenkomt. Natuurlijk barokmuziek, Monteverdi en Rebel, maar ook Franse muziek uit de eerste helft van de vorige eeuw, repertoire waar we ons vooral de eerste jaren op gefocust hebben. La création du monde, het mooiste werk van Milhaud, past perfect in ons concept. En een gloednieuw werk van Jan Willem Nelleke, die ook het repertoire heeft samengesteld.

Een nieuwe weg slaan we in met de verbindende soundscapes van William Bakker en de zandkunst van Rosa van de Vijver, die met prachtige en krachtige beelden het verhaal zal gaan vertellen. Geen gesproken teksten dit keer maar wel een sterk verhaal. Een actueel verhaal ook over het verdwenen land van Doggerland, de economische voorspoed met de Nieuwe Waterweg en de uitdagingen van klimaatverandering.

Er zit één werk in waarbij de generaties zich zullen onderscheiden. Waar wij als 60-plussers bij de klanken van Chatsjatoerjan meteen het schip van James Onedin voor ons zien, met volle zeilen over de wereldzeeën varend, zal de rest van het publiek genieten van een meeslepende balletmuziek. We gaan er een mooie voorstelling van maken."

Het verdronken land van Doggerland

Vrijdag 23 september 20.00 uur première
Zaterdag 24 september 16.00 uur & 20.00 uur

Locatie: De Glasfabriek, Buitenhavenweg 146, 3111 AS Schiedam
Voorstellingsduur: 75 minuten

Prijs: € 19,50 per ticket, nu te boeken!