Rotterdams ensemble gespecialiseerd in theatrale muziekprojecten
Fien Duijnmayer op de boot van basist Harke Wiersma

Fien Duijnmayer is sinds 2016 zakelijk leider van Domestica Rotterdam. Wim stelde drie vragen over haar rol in de organisatie.

1

Hoe kwam je in contact met Domestica en werd je zakelijk leider?

Artistiek leider Wim Steinmann belde mij op. Via een collega van Operadagen Rotterdam was hij aan mijn gegevens gekomen. Het was een leuk gesprek en ik voelde gelijk een inhoudelijke ‘klik’. Kort daarop werd ik door het stichtingsbestuur uitgenodigd om kennis te maken en droeg Ineke Lindner het zakelijk leider-stokje aan mij over.

2

Wat doet een zakelijk leider in het algemeen en in het bijzonder t.a.v. de komende concertserie?

Als zakelijk leider ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen achter de schermen. Samen met de artistieke leiding (Wim Steinmann en Eelco Beinema) brainstormen we over toekomstige projecten. Als we een plan gaan uitvoeren begin ik met het schrijven van een projectplan. Vervolgens ga ik financiering zoeken en mogelijke partners benaderen. Wanneer een plan voldoende financiële zekerheid en andere ondersteuning heeft kunnen we het definitief lanceren. Ik ga dan aan de slag met de planningen, de communicatie en de productionele benodigdheden. Het leuke aan het werken voor zo’n kleine organisatie vind ik de betrokkenheid bij dit hele proces. Wat begint als een idee groeit langzaam uit tot een concert op het podium.

3

Maak je zelf ook muziek en welk instrument speel je?

Ja, ik maak graag muziek in mijn vrije tijd. Ik speel dwarsfluit en sinds kort speel ik mee in het Rotterdams Symfonisch Blaasorkest. Thuis kruip ik ook regelmatig achter de piano.