Rotterdams ensemble gespecialiseerd in theatrale muziekprojecten
Kristin van der Voort speelt Lucrezia Borgia met Domestica Rotterdam © Hélène van Domburg Fotografie

Kristin Van Der Voort neemt dit seizoen twee maal de vertelling en regie op zich. Ze vertelt over haar eerste optreden met ons Lucrezia Borgia.

1

Hoe heb je Domestica Rotterdam leren kennen?

Vorig jaar werkte een heel goede vriendin van mij, Kaat Haest, mee aan drie verhalende concerten van Domestica. Geloof, Hoop en Liefde. Zij vroeg me om haar klankbord te zijn en dat heb ik toen met veel liefde gedaan. Ik was gecharmeerd door het talent van de muzikanten en de prachtige Sint-Laurenskerk.

2

Wat ga je vertellen tijdens het concert op 6 november?

Lucrezia Borgia heeft in haar leven veel aspecten van het vrouw-zijn moeten belichamen; van een buitenechtelijke dochter van de paus tot een uitgehuwelijkt kind tot een intelligente hertogin. Ik ga een aantal van die vrouwelijke rollen laten zien door haar ogen en vertellen in mijn woorden.

3

Vond je iets opvallend aan het leven van Lucrezia Borgia?

Wat mij het meest opviel, is dat vooral haar reputatie leeft bij de mensen en niet wie ze écht was. Veel geruchten zijn er generatie op generatie blijven rondgaan, maar de feiten zijn daardoor niet altijd even zichtbaar. Dus wie zij écht was en hoe ze zich écht voelde, hangt ergens tussen de verhalen in.