Rotterdams ensemble gespecialiseerd in theatrale muziekprojecten

Concert op 1,5 meter

Zaterdag 4 juli gaan we eindelijk weer spelen voor publiek. Na een periode waarin we onszelf moesten isoleren zijn we terug in de Laurenskerk. Op het programma staan een aantal favoriete werken van afgelopen seizoenen. Maar voordat het zover is moet er veel gebeuren. Gezien de bijzonderheid van dit concert, leek het ons leuk op deze plek wat te schrijven over de voorbereiding.

Het idee

Het idee om weer een concert te geven werd in mei concreet, toen het beter ging en het ernaar uitzag dat kleinschalige evenementen weer mochten. In overleg met de Laurenskerk besloten we een datum in juli te vinden, want dan mogen 100 mensen genieten van de muziek, en met die aantallen wordt een concert ook weer een beetje lucratief. Onze artistieke leiding koos voor een verbindend, troostrijk programma, met componisten uit heel Europa.

Publiciteit

Het idee is werkelijkheid en mag naar buiten! De PR machine kan gestart, met nieuwsbrieven, berichten op social media, naar de pers en via partners in de stad. Na vier maanden stilte hopen we natuurlijk dat we zo veel mogelijk mensen weten te bereiken en blij kunnen maken met live muziek.

Productie

Productioneel is dit concert anders dan anders. Er moeten speciale maatregelen getroffen worden om verspreiding van het coronavirus zo min mogelijk kans te geven (het liefst natuurlijk geen kans). Hierover wordt samen met de Laurenskerk goed nagedacht. Brancheverenigingen hebben ook speciale protocollen opgesteld, die wij naleven. Een opstelling met stoelen op 1,5 meter afstand, extra ontsmettingsmogelijkheden, eenrichtingsverkeer etc., niets mag aan het toeval overgelaten worden.

Repetities

Maandag 29 juni en vrijdag 3 juli repeteren wij in de Laurenskerk. Ook hier houden wij afstand, maar we kijken er naar uit om terug te zijn op deze prachtige locatie.

Concerten

Op 4 juli zullen we klaar staan om het publiek te ontvangen en muziek te spelen. We hopen dat iedereen kan genieten van deze allereerste concerten in de Laurenskerk!